Day One / Day Two / Day Three / Day Four / Day Five
LS1 Prosjekt 2008/2009

07.12.08. DAY ONE

Tiden er nå inne for å få startet med prosjektet hvis det skal være mulig å få det ferdig til sommeren som planen er. For å få et prosjekt som dette må en i første omgang få kjøpt ei corvette. Det er gjort (se bildet over) en 1981 corvette med 350/350 som er sliten men tuster og går av gammel vane.Bilen ble tidligere fikset for småskader og lakkert av Nikko (et meget pent resultat tror jeg en kan si med 100% sikkerhet) en takk til Nikko for godt arbeid.

For å få til noe slikt må en også ha en LS1 motor med 4L60 automat , denne ble innkjøpt under en tur til Power Bigmeet og har stått klar en stund.

Så var det å få startet , Vi har en deadline på JULAFTEN med å få ut motoren og girkassen .Med vi menes det Rune (bileier) og Odd (hjelpende hånd) ugh. Day one er en sannhet med modifikasjoner det er ikke dag en , for det har vert timesvis med studering på internett for å finne ut om dette går og hva som må til for å lykkes. Good Luck til oss, vi trenger det.

 

Her er fruen klar for hjerte kirurgi
En nervøs ektemann før ingrepet
 
Rune i full gang med å fjerne exhausten . Vi fjernet mellomstykket så bort til manifoldene , det bak får stå på enstund til. Vi fjernet så alt av ledninger og deksler , løsnet alt av bolter vi kom til. og tømte motor og gir for flytende vesker.
 
Nå er kommet opp i lyset og har begynt å fjerne vifter, radiator og aircondition osv.
 
Nå er alt løst av ledninger og skruer, men fortsatt er girkasse og motor i. Vi hadde tenkt at det måtte jo være greit å ta ned girkassa først , men å få løsnet de 4 skruene som holder yoken og mellom akselen sammen viste seg å være vanskelig, Ikke fordi de satt fast men det var ingen verktøy som passet. I tilleg er corvetta så lang over snuten at Elefanten rekker kun inn til radiatoren. Etter 8 timer uten søvn og mat (fant noen peanutter de hjalp litt for blodsukkeret mitt) gir vi opp og lukker og slukker. Nå er det kampen om å finne riktig verktøy.
Natten senker seg over fruen
Rune låser og sikrer porten
Previous Side1 Side2 Side3 Side4 Side5 Side6 Side7 Side8 Next